DEM Parti seçim çalışmaları zirveye çıktı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimlerine bir hafta kala çalışmalarını artırarak devam ediyor.

SEÇİM ÇALIŞMALARI

DEM Parti, Erdexan’nın Mêrdînîk (Göle) ilçesinde seçim çalışmaları çerçevesinde ilçe esnaflarını ziyaret etti. Ziyarete, Mêrdînîk Belediye Eşbaşkan Adayı Serkan Yılmaz ve DEM Parti Erdexan İl Eşbaşakanı Engin Çelik’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Belediye eşbaşkan adayı Yılmaz, “Seçimleri kazandıklarında bir belediye nasıl yönetilir halkımızla birlikte onlara göstereceğiz” dedi.

 

İZMİR

DEM Parti İzmir İl Örgütü, yerel seçim çalışmaları kapsamında Karabağlar ve Bornova ilçelerinde halkla bir araya geldi. Karabağlar Limontepe Mahallesi'ndeki halk buluşması öncesinde halk konvoylarla mahallede tur atarak, buluşma noktasına geldi. Buluşmada halaylar çekildi.

Burada konuşan DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adayı Akın Birdal, "7 Haziran 2015'te yürüyüşümüze bir noktalı virgül koymuştuk. Kendi partimiz, kendi adımızla sandığa gideceğiz. Oyumuzu kullanırken, vicdanımızla baş başa kalıp oyumuzu DEM Parti'ye atmalıyız. Bu süreçte kararsız olanlar olabilir. Ama oyunuzu kendinize verin" dedi.

 Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan buluşmada konuşan DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Türkan Aslan Ağaç da şunları söyledi: "DEM Parti olarak mevcut yerel yönetimlerin eril, hiyerarşik, ayrımcı, milliyetçi politikalarına karşı eşitlik ve özgürlük temelinde evrensel insan haklarına uygun bir yerel yönetim inşa etmek istiyoruz. Ayrımcılığa, eşitsizliklere maruz kalan birey ve grupların kent yaşamındaki konumlarını iyileştirmeyi hedefleyen hak temelli bir bakış açısına sahibiz. Kentleri orada yaşayan farklı anadillere, inançlara ve kültürlere sahip olan halklar, işçiler, yoksullar, engelliyor, çocuklar, kadınlar, göçmenler ve gençler tarafından yönetilmesi ilkesini savunuyoruz." 

 

ŞIRNEX 

DEM Parti Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesinde, belediye Eşbaşkanları Beybûn Arslan, Agit Yiğit, Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan ve DEM Parti Sirnex İl Başkanı Abdullah Güngen'in katılımıyla seçim çalışmalarına devam etti. Yoğun kar yağışına rağmen seçim çalışmalarını sürdüren partililer, köylerdeki rusîpilerle buluştu. 

 Bişi, Bêman, Tıvorlo, Xorahl köylerini ziyaret eden partililer, burada halkla bir araya gelerek seçim sürecine ilişkin bilgi verdi.

DEM Parti Wan Büyük Belediye Eşbaşkanı adayı Abdullah Zeydan, “Bugün Sayın Abdullah Öcalan ağır bir tecrit altında tutuluyor. Bu baskı ve ağır tecride karşı cezaevlerinde açlık grevleri başlatıldı. Onların tek talebi bu zulmün sona ermesidir. Biz Kürt halkı olarak bu zulme karşı çıkmalı ve bunu kabul etmemeliyiz. Barışın kapısını açabilmek için 31 Mart'ta sandığa gitmeli ve elimizi vicdanımıza koyup oy kullanmalıyız. Bu ülkeye biz Kürtlerin ittifakıyla mümkündür, birlik olursak çözümsüz hiçbir sorun kalmaz. Bu nedenle sizden ricamız oyunuzu kullanırken bu sistemi değiştirebileceğinin bilinciyle oyunuzu kullanmanız gerekiyor” dedi.

 

RIHA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Riha'nın Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinde halkla bir araya geldi. İlk buluşma, Helobelo (Gültepe) kırsal mahallesinde yapıldı. Partililer, zafer işaretleri ve zılgıtlarla karşılandı. Sık sık “Bijî Serok Apo” sloganı atılırken, kadınlar ve gençler ulusal kıyafetlerle buluşmaya katıldı. Buluşmada konuşan DEM Parti Serekaniyê Belediye Eşbaşkan adayı Uğur Kahraman, "Sandıklarınıza sahip çıkmamız şart" dedi.  Eşbaşkan adayı Rahşan Yazar, "Bu parti halk, halk da bu partidir. Bu işi başaracağız, gönlünüz rahat olsun" diye konuştu. DEM Riha Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Gülşen Özer, halktan destek istedi.  

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır de şunları söyledi: "1990’larda bir sözümüz vardı; 'Bir oyumuz var o da kendimize.' Çünkü oyumuz onurumuzdur. Bu devlet, zulüm, baskı ve Ali Cengiz oyunlarıyla ele geçirmeye çalışıyor. Yıllardır belediyelerimize kayyım atayarak bize, ‘Kürt halkının iradesini tanımıyoruz’ diyorlar. Ancak bu düşmanlığa ve baskıya karşı hiçbir Kürt diz çökmedi. Serekaniyê halkının duruşu da budur.

Biz kendi vatanımız üzerinde kendi dilimiz ve kültürümüzle var olmak istiyoruz. Onlar ise bu topraklarda bizim üzerimizde talan, sömürgecilik ve göçertme politikalarını yürütmeye çalışıyor. Erdoğan yaz aylarında Kürdistan kentlerini içerisini alan, bu hatta savaşı tekrar işleve sokacağını söylüyor. Biz de ona bir kez daha söylüyoruz; sana savaşın yolunu açtırmayacağız. Biz zaferimizin yolunu açacağız. Buradan bugüne kadar AKP-MHP yanında yer almış Kürtlere de sesleniyoruz; vakit Kürt olma, Kürtlüğünün bilincine varma, birlik olma ve yurtseverlik vaktidir. Bugüne kadar yanlış yoldaydınız, gelin bu yanlış yolu bırakın. Hakikatin, özgürlüğün yoluna buyurun gelin ve hep birlikte mücadele edelim."

Partililer, daha sonra Lebano (Düzova) kırsal mahallesine geçti. Mahalleliler, Newroz ateşi yakarak, “Bijî Serok Apo” sloganıyla partilileri karşıladı. 

Yüzlerce kişinin katıldığı buluşmada sık sık "Gençlik Apo'nun fedaisidir" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı. Keskin Bayındır, "Kürt halkı önderliği ile kendi vatanı üzerinde özgürce yaşamak istiyor. O yüzden şiarımız 'Rabe dem dema me ye' oldu. 1 hafta kaldı. Bu yük hepimizin omuzları üzerinde. Serekaniyê'yi bu çetelerden temizleyeceğiz" dedi.

Partililer, daha sonra 30 yılın ardından tahliye edilen Süleyman Gültekin'i ziyaret etti.